'I ain't lost, just wandering'

22/03/2020 - 15:30

Ademhalingsoefening

“I ain’t lost, just wandering” citaat uit song Hometown Glory, - Adèle-.

Omdat zo’n lockdown overweldigend kan voelen, omdat we met veel gedachten, vragen en angsten geconfronteerd worden, is het mogelijk dat we ‘dwalen’. We zijn onze structuur kwijt, we moeten ons volledig aanpassen in onze ‘thuis’. Mensen die nog werken of toch de baan op moeten maken zich zorgen. We zien bij sommigen de angst in hun ogen wanneer we hen van op veilige afstand kruisen. En we zien bij anderen net meer openheid of een vraag naar contact. In zo’n situatie waarbij we meermaals per dag geconfronteerd worden met het ‘ongewone’ is het mogelijk dat emoties boven komen en zich vastzetten in ons lijf. Daarom wil ik jullie graag meenemen in een moment van loslaten.

Ademhalen en loslaten

Ga op een rustige plaats zitten. Kies een houding waarin je comfortabel zit, sluit je ogen en voel waar jij in je lichaam spanning voelt.
Ga er met je aandacht bewust naartoe. Je ademt rustig. Waarschijnlijk komen er verschillende emoties naar boven. Je observeert deze. Op de uitademing laat je de spanning bewust los. Op de inademing maak je ruimte in je lichaam.
Doe dit net zolang jij het graag hebt.

Het is de bedoeling dat deze oefening je rustiger maakt. Door middel van je ademhaling leer je los te laten. Slaag je er niet in je emoties los te laten, dan kan een persoonlijk gesprek jou verder helpen. De consulten worden momenteel via multimedia verdergezet.

Heb jij vragen, of ken je mensen die hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.

#loslaten#emoties #bewustleven #bewustwording #hartcoherentie#hartcoherentiecoach #breatheinbreatheout #breathingexercises

'WANDERING'