Individuele Therapie

Problematieken die een individuele benadering vragen

Angst en Paniekaanvallen

Angst is een reactie op een vaag gevoel van dreiging of gevaar. Angst kan ook een gevolg zijn van stress. Fysiek gaat het lichaam zich voorbereiden op de dreiging van buitenaf. Op psychologisch vlak kan een gevoel van angst ook gepaard gaan met depressieve gevoelens. Wanneer je hevige angst ervaart, kan dit ook gepaard gaan met lichamelijke reacties zoals een verhoogde hartslag en bloeddruk en hartkloppingen. Men kan duizeligheid ervaren en soms krijgt men een droge mond. Er treedt kortademigheid op, er ontstaat hoofdpijn, pijn in de borst en misselijkheid.

'He who has overcome his fears, will truly be free.' - ARISTOTLE -

Chronische pijn en vermoeidheid

Het langdurig ervaren van pijn is erg lastig en kan er ook wel voor zorgen dat je de moed verliest. Je voert een dagelijkse strijd tegen de pijn, en waarschijnlijk heb je reeds tal van behandelingen doorlopen en/of verschillende medicijnen gekregen. Misschien hebben deze je ietwat vooruit geholpen, misschien ook niet. Bij chronische pijn is je zenuwstelsel overprikkeld geraakt en je lichaam blijft pijnsignalen sturen naar het brein. Ik geloof bij aanpak van pijn sterk in een combinatie van zowel een fysieke als psychische benadering.

'Healing doesn't mean the damage never existed. It means it no longer controls your life.' - SHAH RUKH KHAN -

Negatief zelfbeeld en/of assertiviteitsproblemen

Wanneer het beeld dat je over jezelf gevormd hebt negatief is, dan komen negatieve gedachten over jezelf de kop opsteken in allerlei dagelijkse gebeurtenissen. Dit negatief denken over jezelf is ook niet altijd zo bewust. Er kunnen onbewust heel wat gedachten meespelen in het oordeel over jezelf. Je voelt je niet goed in je vel, je voelt je minder dan de anderen. Je ervaart weinig zelfvertrouwen.

Bij assertiviteitsproblemen kan het zijn dat je moeite hebt met het geven van je eigen mening, of kun je moeilijk opkomen voor jezelf. Het lukt je moeilijk om je grenzen aan te geven of 'neen' te zeggen.

'High self-esteem doesn't mean you won't experience sadness or regret failure, but it will help you maintain an overall sense of self worth. - JEWEL McQUIN-

Autisme

Er zijn verschillende vormen van Autisme. Autisme wordt op drie gebieden zichtbaar: de sociale omgang, communicatie en het repetitieve gedrag. Voor de persoon met Autisme kan het moeilijk zijn om met hetgeen hij ervaart om te gaan, maar ook levensgenoten kunnen hierbij moeilijkheden ervaren. Het is veelal een zoektocht om voor iedereen een goed evenwicht te vinden.

ADHD

Een persoon met ADHD ervaart aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Het eigen gedrag afremmen is moeilijk. In het dagelijks leven lopen personen met ADHD aan tegen problemen op school, werk, in relaties en vaak op vele andere gebieden. Het is moeilijk om structuur te hebben en zij hebben het gevoel dat alles 'chaos' is, ofwel maken anderen hen attent op hun gedrag. Sturing, tips en anders leren omgaan met deze problematiek kan een grote hulp betekenen.

HSP

Mensen met HSP zijn erg gevoelig, en hebben een groot empatisch vermogen. Prof. Dr. Elke Van Hoof verwoordt : 'Een persoon met HSP kenmerkt zich door een sterke vaardigheid om externe factoren waar te nemen en te verwerken waardoor er een verhoogde kwetsbaarheid ontstaat voor overprikkeling. Een persoon met HSP onderscheidt zich door een sterke vaardigheid om externe factoren waar te nemen en ze diepgaand te verwerken.' Leren omgaan met deze gevoeligheid lukt vaak niet alleen.

'Labels help define you, but they are not you.' - COLIN WRIGHT -

Trauma Rouw Verlies

Je hebt iets meegemaakt, een ingrijpende gebeurtenis, die je niet zomaar van je af kunt zetten. Je lichaam en geest zijn uit balans. Je voelt je onvrij, steeds overspoeld door emoties. Het verwerken van trauma gaat niet in een vingerknip. Je verhaal vertellen, en je emoties erbij verwerken, helpen om weer een evenwicht te vinden in je leven.

Je rouwt wanneer je leven ingrijpend verandert is door een verlies. Een verlies hoeft niet altijd een overlijden te zijn. Je kunt ook rouwen doordat iemand verhuist, een echtscheiding, iemand neemt afscheid of je neemt zelf afscheid van een eerdere werksituatie of relatie.

'Emotions are what makes us human. ' - Robert Kiyosaki -

Slaapproblemen

Een slaapprobleem staat niet los op zich. Veelal spelen andere factoren een rol bij het niet goed inslapen en een verstoorde nachtrust. Stress en piekeren, een onregelmatig slaappatroon, onvoldoende beweging, een ongezond voedingspatroon, en ook roken en alcoholgebruik kunnen van invloed zijn op de slaap.

'Prioritizing a good sleep, is good self love' - Danielle La Porte -

chair
rock
wall to lean against

Angst en Paniekaanvallen

Chronische pijn en vermoeidheid

Negatief zelfbeeld en/of assertiviteitsproblemen

Autisme

ADHD

HSP

Trauma, Rouw en Verlies

Slaapproblemen

Prijs:

65€ / u

Herken je een van deze problematieken en wil je graag hulp?

Boek je afspraak in de online agenda