Hartcoherentie

Coaching naar balans in je leven

Hartcoherentie

Hartcoherentie is een ademhalingstechniek die stress-reducerend werkt. Het kan ook preventief toegepast worden om dagelijkse prikkels en stress-situaties de baas te kunnen.

BLIjVEN ADEMEN

'Blijven ademen' is de titel van het boek geschreven door Katrien Geeraerts en Louis Vanieuland bij wie Siska haar opleiding genoot.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde techniek waarbij je met je ademhaling, lichaam en geest tot ontspanning brengt.

Je komt opnieuw in een gevoel van 'veilige modus'.

Hartcoherentie als antwoord op burn-out, hyperventilatie en stress

VERTRAGEN VAN DE ADEMHALING

Bij stress gaan we sneller ademen. Bij het inademen versnelt je hartslag, bij het uitademen vertraagt je hartslag. Om het snel ademen te doorbreken, gaan we inzetten op het vertragen van de ademhaling.

Vaak hebben mensen een 'hoge ademhaling', in de borst en veel te snel!

Je wordt gecoacht om opnieuw rustig te leren ademen. Door dagelijks 3x6' te ademen zorg je ervoor dat je hart en brein weer optimaal gaan functioneren wat zorgt voor een nieuw evenwicht in je systeem.

FOCUSADEMHALING

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode.

Het 'RITMISCH ADEMEN' noemt men een FOCUSADEMHALING.

COACHINGSTRAJECT

Hartcoherentie is een training. Er wordt van je verwacht dat je actief traint. Het vraagt weinig van jouw tijd, maar wel aandacht en discipline. En net daarom is de coaching hierin zo belangrijk.

Veranderen van je gewoontes en patronen doe je niet zomaar. Een gepaste coaching is hierbij belangrijk.

Siska is erkend NERVA COACH.

Schelp in hand: hartcoherentie
Kyte: hartcoherentie
flower: hartcoherentie