Relaxatie? Hoe kom je er toe?

16/12/2020 - 11:47

Relaxatie in tijden van verandering

'Ik heb er deugd van gehad!' - 'Amai, wat een verademing' -

' En je stem..., alleen daarvan word ik al rustig' - 'Het is niet te geloven hoe het kan, dat dit een mens zo rustig maakt'

Dit zijn de eerste zinnetjes die mensen zeggen nadat ze zich lieten 'verwennen'. Ze nemen een moment voor zichzelf om tot rust te komen.

Mensen kunnen stress ervaren door heel veel verschillende factoren die hen uit balans brengen. Wanneer we geconfronteerd worden met fysieke of psychische stressoren vertonen we allen dezelfde fysiologische reactie. Het autonome zenuwstelsel activeert het fight- flight of freeze systeem. Het is een oeroude reactie (uit de tijd wanneer gevaar dreigde van wilde beesten) waarbij onze hersenen stimulerende stresshormonen cortisol en adrenaline uitscheiden. Ons hart gaat sneller kloppen, waardoor de bloeddruk stijgt, spieren spannen zich op, de zintuigen verscherpen, de stofwisseling wijzigt en er stroomt extra bloed naar de organen.

We worden vandaag niet meer geconfronteerd met wilde beesten, maar we reageren wel nog steeds op dezelfde manier.

Om die stress uit ons systeem weer kwijt te geraken gaan we vaak op zoek naar dingen die ons weer tot rust kunnen brengen.

Een relaxatie is een manier die jou weer meer in balans kan brengen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je ligt in een makkelijke houding, op de rug. Met begeleidende rustige stem neem ik je mee op een reis naar ontspanning.

'Het enige wat jij moet doen is luisteren en genieten van de ontspanning.'

De relaxatie verloopt zonder enige aanraking. De coronamaatrdegelen worden ten alle tijde gerespecteerd.

Relaxatie 30 min : 30€

relaxatiesessie

Relaxatie 60 min : 60€

kort gesprek en diepgaande relaxatie

ook op zoek naar meer rust

boek je relaxatiesessie