'Verbinden'

14/04/2020 - 10:16

Wat is er toch zo bijzonder aan paarden dat ze steeds opnieuw mijn aandacht trekken. Al van kindsaf was ik erdoor gefascineerd. Ik liep onbezorgd en zelfverzekerd door de weide op hun territorium alsof die van mij was. Ik werd ernaartoe getrokken. Vertoeven in hun nabijheid bracht me steeds opnieuw een tevreden en een verrassend aangenaam gevoel. Ik was ‘daar’ graag. Genietend van het aaien van hun vacht en het gevoel van hun warme zachte lippen die mijn handpalm streelden wanneer ze het lange gras van mijn hand weg nipten. Ik keek vol bewondering naar dit prachtige dier. Met verschil in regelmaat trok ik naar maneges om het paardrijden onder de knie te krijgen. En doorheen de jaren wekten ze in verschillende leeftijdsfasen opnieuw mijn interesse.

Telkens opnieuw was daar mijn wens, om met dat grote, sterke dier verbinding te maken. En wanneer mijn hart echt verbinding maakte met dat van het paard, werd het een ware ontdekkingsreis. Paarden hebben zoveel te vertellen. Het samenzijn heeft mij zoveel geleerd.

In contact met hen kwam ik in contact met mezelf.

Het ‘helemaal aanwezig zijn’ in elke cel van mijn lichaam, dat is wat me trok, wat ik telkens opnieuw zocht, wat ik vond. Een andere manier van leven, van zijn, in contact met jezelf, in contact met de natuur, ‘echt’ verbonden. En laat dat nu ook hetgeen zijn wat ik in #yoga en #hartcoherentie terugvond.

Wil je je ook meer verbinden met jouw natuur?

Ga op zoek naar jouw momentje van ‘zijn’. Herinner je je zo’n momenten?

En probeer de #horsepose. Deze asana dankt zijn naam aan de houding die iemand aanneemt wanneer die paardrijdt.

#vatayanasana #newchallenge #verbinding #bewustwording #natuur

'Verbinden'
'Verbinden'
'Verbinden'

Werd je geboeid door dit schrijven of heb je vragen?

Ik luister graag