Waarom yoga?

01/09/2022 - 10:33

Het houdt je mentaal en fysiek in balans

Unsplash Photo by Louise Vildmark

Yoga is een eeuwenoude practice om je lichaam en geest gezond te houden. In oorsprong bestond yoga uit een practice voor de mind, te vergelijken met een filosofische studie. Het beoefenen van Asana's (houdingen) is er pas gaandeweg bijgekomen.
Yoga is de laatste jaren aan een opmars bezig. De taboe's rond zweverigheid blijven echter nog bestaan.
Ikzelf heb het beoefenen van yoga steeds ervaren als een moment waarin je stil kunt worden, even 'op adem' kunt komen en leert luisteren en voelen naar wat aanwezig is binnenin jezelf. Even wegstappen uit de drukte van elke dag. Een rustpunt. En gaandeweg kon ik ervaren dat ik voor mezelf de mogelijkheid creëerde om de spanning en soms ook pijn die in mijn lijf zat kon losmaken en loslaten.
In het lesgeven vind ik het belangrijk dat iedereen aansluiting kan vinden en probeer ik te bekomen dat het spirituele aspect geen drempel vormt.
Velen van ons struggelen met het niet kunnen stilzetten van 'gedachten in hun hoofd'. Die molen blijft maar doordraaien... Blijvend piekeren en zaken regelen, een overload aan info op sociale media,... zorgt ervoor dat onze hersenen voortdurend blootgesteld worden aan prikkels. Je geest weer tot rust brengen lukt niet meer zomaar. Het uitvoeren van Asana's helpt je ter voorbereiding om stil te worden, tot rust te komen. Je leert je lichaam en geest dat ontspannen mag en goed voor je is.
Een regelmatige yogapractice laat je stap voor stap groeien. Doorheen je oefenproces merk je dat je lichaam en geest belang hechten aan je practice en kun je het in je levensstijl gaan integreren.

De laatste buitensessies gaan nog door tot 7 sept '22

VANAF 12 SEPTEMBER '22 trekken we weer naar binnen.

MAANDAG (DE VLIER)
18h Zachte yoga
19h Vinyasa

WOENSDAG (NISUS)
9h Yoga4all

Photo by Louise Vildmark - Unsplash

Photo by Louise Vildmark - Unsplash

MAANDAG (DE VLIER)
18h Zachte yoga
19h Vinyasa

WOENSDAG (NISUS)
9h Yoga4all

15€ voor een losse les

105€ / 10 beurtenkaart

Ik ben benieuwd

Boek nu